Monday, July 11, 2011

AVENT VS NUK

AVENT


NUK BOTTLES

Dulu masa mengandung, mummy tak amik kisah sangat hal-hal barang-barang baby nie. Mummy bukan kategori orang yang teruja mahu beli itu ini untuk baby. Perkara yang paling teruja semasa  mengandungkan adalah mencari baju mengandung dan juga pergi scan perut hampir setiap bulan sebab nak jumpa si kecil dalam perut nie.
 
Secara realitinya memang mummy tak teruja sangat nak beli barang-barang baby ni. Sampailah mak dan adik mummy membebel dan selalu ingatkan mummy bila nak beli barang baby? Bila? Bila?
Jawapan mummy mesti akan cakap nanti-nantilah. Klu ada duit banyak sehari pun dah bleh settle membeli....lagipun awal lagi. Padahal ketika itu kandungan dah mencecah 7 bulan. Itupun mummy cakap awal lagi.

Yang mummy ingat ketika puasa tahun 2010 barulah mummy mula membeli sikit demi sedikit barang-barang untuk baby. Mummy beli tanpa mengambil tahu bab botol susu mana yang bagus? Diapers mana yang bagus? Baju jenis macam mana mahu beli?  Yang mummy tahu beli je, janji ok untuk baby oklah juga untuk bajet mummy....


Botol susu keluarga mummy yang belikan di SOGO....brand Anakku...dan segala macam lagi barang. Keluarga mummy belikan yang basic je. sbb masa tu keluarga yang sponsor, ialah cucu pertama....excited nak jadi tok ba n nani...

Masa tu, mummy tak tahu pun bab isu botol susu BPA free nie. Cuma masa kat SOGO tu mummy ada terpandang satu brand first year dan avent dan mummy memang tahu botol ni bagus dan mummy tahu yang botol ni ada ciri-ciri BPA free tapi masa tu macam blur dan sedikit keliru samada perlu ke tidak beli? Sebab masa tu terfikir nak botol yang cntik n cute ja...ikut citarasa mummy ja....

Masa berpantang, kawan mummy bersama suami dan anak dia datang, dia bawak satu jenis botol susu yang sangat unik bentuknya di mata mummy. Botol susu anak Nur Atika tu menarik sungguh. Lepas dari tu, mummy gosip ngan babah yang botol anak Nur Atika cntik....


Babah: memg ada, tp mahal sikit...klu ada nanti I belikan k...
Mummy: sama mcm anak Tikah punya k, (maklumlah masa tu mummy dalam pantang jd tak bleh la kluar survey)....

Yer, memg babah belikan, tp bukan dari brand anak Nur Atika gunakan....babah beli brand NUK...takpalh, yang penting botol cute n puting dia unik....tak mcm puting brand lain, susu keluar menerusi bahagian lelangit...tak terus menerusi kerongkong...ok jugak sbb tak mudah tersedak.. lepas belek-belek terus didihkan botol tu, mummy kasi azroiee minum susu guna botol tu...ni kira kes tak sabar guna botol baru...alhamdulilah, azroiee serasi ngan botol NUK...pacifier pn dari brand NUK gak...sejak dari itulah mummy fanatik ngan brand NUK...

Nak dijadikan cerita, masa duk bergosip dengan kawan-kawan ofis, terkeluarlh isu botol susu anak....mummy ceciter kat dorong yang mummy guna botol NUK...dorg ckap ada BPA free tak? mummy mula blur sekejap....yang pasti nyer, botol mahal mesti ada BPA Free kan....bila search web....botol yang mummy guna memg ada BPA Free tp dah ramai ibu2 kat ofis guna AVENT n mummy pn beralih arah menggunakan botol AVENT.....memg tak cute mute tp untuk kebaikan azroiee mummy tukar jugak...ikut majoriti ibu kat ofis katakan..cuma pacifier ja masih still brand NUK...

Nota kaki:Janji botol susu ada ciri BPA free kan?
PACIFIER NUK

NUK FEEDING BOTTLES


No comments:

Post a Comment

Post a Comment