Monday, April 15, 2013

SUSU FERNLEAF vs ANNUM

Bersua kembali....mummy sebenarnya nak tanya kengkawan tentang susu formula ANMUM vs FERNLEAF....sebenarnya anak mummy minum susu annum tp badan still maintain...tak nak naik langsung walupn dah bg makan nasi plus vitamin bagai...
 
Baru2 nie, mummy jumpa kawan babah dari KL sbb dorg ada meeting kat penang..masa first jumpa azroiee umor 1 tahun lebih berat badan still 9 kg n baru2 nie umor azroiee 2 tahun pn masih sama...dia cakap klu berat badan tak nak naik kenapa tak tukar susu...mummy bukan tak nak tukar susu tp anmum adalah susu terbaik utk tumbesaran kanak-kanak....bila kawan babah tegur terus rasa berkobar2 nak tukar...huhuu...dia cakap dia bagi anak minum susu fernleaf n badan mcm mechelin....hahaha

Esoknya terus mummy google n rasanya tak salah bertukar ke arah kebaikan lg pun mummy nak yang terbaik untuk azroiee....maka dengan ini azroiee dah seminggu minum susu Fernleaf cuma kat umah babysitter ja mummy tak tukar lg sbb masih ada stok..

Sejak seminggu lebih nie mummy saja bg azroiee minum susu Fernleaf...rasanya azroiee minum lebih banyak dari susu anmum....klu sebelum nie anmum minum confirm akan tinggalkan dalam 2oz tp klu fernleaf dia minum sampai abis...masa start minum rasa kesian pn ada, tp mummy tgk najis pn ok tu yang continue terus..
 
klu korang tahu ada susu yang lebih baik tolong share yer....


sumber: mr google...

 
VS

 

13 comments:

  1. lya pon xreti nk komen psl suus ni..sbb asya mmg x minum susu ni..

    asya dulu ada msalah camni..mmg xnak mkn/kurang mkn/minum susu & berat badan x nnaik.. kmudian pakar suggestkan pediasure..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eika pn pernah bagi pediasure tp azroiee tak brapa nak minum....time tu dia kena admit sbb demam n seminggu gak la bagi.... last skali dia tak minum jd cik pah (tong sampah) la yang minum....hehehe

      Delete
  2. cube try dutch lady dik, tak pun bg enfagrow ok jugak, dulu akak bg aiyan susu s26 tp berat dia tak naik2 lps akak gune enfagrow alhamdulillah cpt dia naik, tp doc sarankan aiyan amik pediasure... so akak campur je enfagrom+pediasure...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eika baru nak try susu mana yang terbaik....in shaa ALLAH eika cuba dutch lady plak....sbb pernah beli pediasure n azroiee tak brapa minum...last skali eika buang ja sbb takda anak kawan yang minum...mungkin dia tahu mak dia tak brapa berduit jd dia minum susu ikut bajet la...hehehe...

      Delete
  3. susu nie alin tak pandai nak suggest sebab susu nie ikut kesesuaian budak2. ader yang sesuai yang nie tak sesuai yang itu. Anak alin memang tak bole annum sebab tumbuh ruam2 banyak kat badan n cirit birit. pastue tukar dutch lady kesian asyik sembelit jerklar pulak sampai menangis2 alin kalo die nak membuang. pastue dekat 2 tahun lebey minum novalac IT khas untuk budak2 yg ader masalah sembelit doc specialist yang nasihat minum susu tue. Pastue tgk die dah ok jerk try slow ngan dumex dugro. alhamdullilah takder aper. Cuma kene pastikan die tak terlebey susu daripada makanan seimbang kalo tak sembelit. kesian tgk...

    ReplyDelete
  4. Assalam mummy Azroi, terima kasih jenguk blog saya ... follow semula.

    ReplyDelete
  5. Susu Anmum n Fernleaf dari brand yg same..Fonterra..ank sy pon mnum Anmum Start umr 1 thn 2 bln..sblm tu mnyusu badan n lam pantang pon bg anmum time nk kurangkan kuning..ms umur die 2 thn try tukar duch lady tp xsesuai..berak kerap sngt smp najis cair n kaler coklat gelap...pastu xbrani nk tkr dh...Pastu kbtulan g supermarket terpandang fernleaf n same brand gan anmum...try tkr...Alhamdulillah..ok..same je ank sy minum mcm susu Anmum jgk..xde perubahan..jimat ckit!. hihi

    ReplyDelete
  6. My vel dah minum mcm2 susu yg ada di supermarket,anmum,s-26,lactogen,dumex,fernleaf etc.now dia umur 2 thn berat 19.6kg. Jadi saya berani suggest yg paling bagus ialah lactogen & fernleaf.tapi kebanyakkan org serba salah nk bagi anak minum ni pasal harga dia murah.takut x bagus.rasanya susu ini murah sbb dia ada market besar,susu lactogen misalnya lebih tua dr saya yg dah 30thn ni pasal sy pun minum lactogen masa kecik. Now my vel minum fernleaf,she finish it to d last drop.

    ReplyDelete
  7. ank sy dulu tym baby minum dutchlady smpi umur x silap 2tahun..berat ok..tp tgk mcm tlebih aktif haha...lompat sna sni...pastu tukar p fernleaf pai skrg nk smpi da umur 4thn...bru td bli dugro4 yg rasa buah...dia try skali trus stop n ckp x sedap..aduhhh sedih klu pai hujg mgu ni x sedap jg tpksa continue la blk fernleaf haha...

    ReplyDelete
  8. semua jenama susu ni bagus, cuma setiap manusia ni lain la citarasa, lumrah kehidupan, Allah ciptakan mcm2 jenis.

    kalau nk cari susu terbaik dalam alam semesta ni, sume bagus kot.. kalau x bagus xkn la syarikat tu diiktiraf lesen dan juga sijil halal... so beli la yg anak boleh habiskan..

    ReplyDelete
  9. semua jenama susu ni bagus, cuma setiap manusia ni lain la citarasa, lumrah kehidupan, Allah ciptakan mcm2 jenis.

    kalau nk cari susu terbaik dalam alam semesta ni, sama mcm kau tanya emas terbaik di alam semesta ini. semua emas sama, yg bezanya dari jenama mana ia dikeluarkan. haha sume bagus kot susu.. kalau x bagus xkn la syarikat tu diiktiraf lesen dan juga sijil halal... so beli la yg anak boleh habiskan..

    ReplyDelete
  10. Cube bagi susu kambing r rayyan kurma delima...khas utk naik kan berat badan.

    ReplyDelete
  11. Cube bagi susu kambing r rayyan kurma delima...khas utk naik kan berat badan.

    ReplyDelete