Monday, March 18, 2013

DUNIA HERBS ~ROSE SCENT~

Dunia Herbs.....100% Pati Halia........
 
Hehehe....Iklan Lotion Mustajab jap yer pagi2 nie...Dah banyak blog menceritakan tentang kebaikan Lotion Mustajab dari Dunia Herbs nie n hari nie mummy plak nak menceritakan kebaikannya sebaik mummy menggunakannya beberapa hari lepas....memamg menakjubkan sbb lepas sapu terus rasa nyaman ja...rasa panas menyerap seluruh sapuan....
 
Sejak mengandung nie setiap inci pada badan selalu lengguh2....Paling sakit bila lenguh dekat tulang belakang, bahagian pinggang, bahagian punggung, dan sekaligus serang sekali dekat bahagian betis dengan kaki...Tapi takpa, tu memang normal kan sebab kandungan nak membesar, jadi posture badan lama-lama makin ke melengkung ke belakang....
 
Mummy dah beli hari khamis lepas n malas nak sapu sbb takut bau busuk minyak pada baju n mummy biarkan ja atas almari...dalam kol 11 lebih rasa sakit pinggang sangat2 sbb silap baring n mummy suruh babah sapukan lotion tu pada pinggang n rasa nyaman ja sbb bau dia takdalh busuk yang mummy sangkakan...
 
Lotion yang mummy gunakan tu Lotion Mustajab Rose Scent memg bau ros jelh....dah la color pun pink memg terbaik gak la untuk ibu2 yang mengandung....nak kata panas sangat pn tak, sbb panas dia nyaman ja...rasa hilang sikit sakit2 sendi n lengguh yang bertapak disetiap inci badan...bukan wangi ja tp banyak khasiat yang terdapat dalam lotion mustajab nie..
 
Jangan kata untuk ibu mengandung ja ia tp untuk kegunaan seisi keluarga kecuali bayi...sbb babah pn gunakan gak pada bahagian perut...katanya untuk kempiskan perut...tak kisah la sapu mana pn n lepas nie kita bleh share yer babah...lepas nie mummy mcm nak try  perisa lain plak yer....lgpn harga lotion nie memg mampu milik sbb untuk semenanjung RM24 n untuk sabah/sarawak RM27....
 
 
 
nampak tak lotion tu ada di atas keyboard bermakna mummy bawak datang ofis

 
Lotion nie sentiasa ada bersama sejak mummy dah mula jatuh cinta dengan khasiatnya....klu korang tak caya bleh try....sharing is caring....
 
 
 
 
 

6 comments:

  1. ada yerk warna pink.. nampak sangat dah lama tak ke kedai jamu gitu... bau dia wangilerkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg dah ada mcm2 perisa bau dah..ada bau rose, jasmine & pomegranate(delima)...memg best bila sapu...mummy rasa Cho Zila patut gie kedai jamu cepat2...hehehe

      Delete
  2. aah cantik la warna pink...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan saja cntik tp banyak khasiatnya cik lizz

      Delete
  3. akak biasa gk pakai krim mustajab yg hijau tuh tp lum penah try lg yg rose tuh... skrg akak suke pakai krim anugerah yg bau apple tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ka? eika rasa kak patut try yg rose scent nie plak sbb memg best ja bila sapu...rasa panas n nyaman....krim anugerah tu mcm mana plak yer....?

      Delete