Thursday, March 28, 2013

57 DAYS TO GO ???

Assalamualaikum..

57 days to go?? hmm.. takut tak?? kadang2 tu cuak juga memikirkan 'rezeki' bersalin kali ni.. Tiap orang punya pengalaman yang berbeza kan.. Kawan-kawan mummy semua dah selamat melahirkan anak kedua dorg.....hmm...semua dah selamat melahirkan baby boy.....tinggal mummy sorg ja lg yang masih menghitung hari...ktorg semua mengandung time photoshoot tudung...tp time tu tak confirm lg termasuk la mummy....kami bertiga semua dah ada anak lelaki n kakak photographer tu cakap kami bertiga akan dapat gegirl plak kali nie....hahaha ahli nujum salah tafsir plak...tinggal mummy ja yang belum tahu apa jantina baby, sbb baby menyorok...huhu...

Untuk kali kedua nie rasa takut tu tetap ada, lagi2 bila dah tahu sakit bersalin tu camana.. tapi, kali ni mummy pegang juga kata2 semangat seorang kawan lama dan beberapa orang yang berpengalaman.. anak kedua ni selalunya senang bersalin, laluan dah ada.. harap2 macam tu la ye.. kalau time azroiee, mummy berpegang pada kata2 akak opis dulu, ala, tak sakit pun.. biasa je.. huhu.. dan oleh kerana kata2 positif tu, alhamdulillah, Allah permudahkan....memang senang sangat n klu bleh nak bersalin lg...hehehe(overgiler)...tp bila dah mengandung untuk kali kedua nie rasa takut plak sbb takut duduk dalam labor room...

Sekarang ni, kalau dah baring, payah nak bangun. kalau dah ke kiri, payah nak pusing kanan. kena angkat perut sekali pusing.. haha.. alhamdulillah baby bergerak aktif.. kalau time azroiee dulu, perut ni dah tak berombak2 langsung...tido pn lena ja sampai 9 bulan hehe.. adik azroiee ni terlebih aktif sikit....sentiasa bergerak aktif...3 bulan dah mula bergerak smpaikan doktor pn terkejut..apa pn baby n mummy sihat...tak nak gebang banyak2 n jom kita marathon pic mak buyung yang menghitung hari yer....
 

time gie kenduri....
 
time menicah sambal garam belacan

time mengedik
 
 
 

15 comments:

  1. Asslam...

    Tq mummy sudi singgah blog sy...

    Mudah2an urusan mummy bersalin & menyusukan kali nie dipermudahkan oleh-Nya..amin3.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq gak pada cikpuanisteri sudi singgah blog mummy...

      Insyallah ALLAH permudahkan segala urusan untuk kali kedua nie...nak gak jd macm CPI bleh menyusukan baby...

      Delete
  2. pejam celik pejam celik kejap je 57 hari tu kan... insyallah semoga dipermudahkan kali nih, mcm akak nih kalu peknen anak ke2 nk bersalin mcm anak ptama sbb pertama dulu caesar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejap ja dah 57 sis....masa awal tu rasa lamanya nak tunggu 9 bulan...insyallah harap dipermudahkan....sis doakan yer...eika anak pertama normal...3.75kg n harap kali nie pn normal gak la...

      Delete
  3. harap eika selamat bersalin yea..baby mesti comel nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq asyik...harap semua dipermudahkan....

      Delete
  4. salam kenal..
    polo U back :)
    57 hari jerr lagi
    t c yerr...
    bb girl ker boy ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nureen....klu ikut scan doc ckap baby girl...insyallah la yer....berdoa baby girl sbb dah sepasang...

      Delete
  5. assalam..tahniah bakal dpt baby ke2..semuga dipermudahkan olh Allah..amin.. thanks.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mama sbb follow blog eika yang tak seberapa...

      amin dan berdoa semoga dipermudahkan...

      Delete
  6. Replies
    1. tq NinaAz follow blog eika....salam perkenalan...

      Delete
  7. salam kenal juga. Tkasih dtg teratak buruk saya.

    Memang bile igt time nk bersalin cam fobia je...tapi kna juga tempuhkan...:)

    Tgk perut mcm boboi je..ape pn moga dipermudahkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis follow blog eika....anak first tak takut tp bila second nie rasa takut sangat...mungkin dah tahu sakit bersalin macm mana kot...hehe...eika pn tak brani cakap sbb bila scan doc cakap gegirl tp tgk perut mcm abang dia yang sulung....apa pn eika terima yang penting sihat...tp dalam hati kecil nak gegirl...

      Delete
  8. selamat melahirkan ye kak... :)

    #nnt jgn lupe upload pic baby..hehee

    ReplyDelete