Thursday, November 06, 2014

JENIS PERANGAI ORANG

Hari nie entry luahan hati...manusia ni ada macam-macam ragam.. tak bleh nak agak perangai dorg...tapi sometimes kita pun tak tau yang kita menyakiti hati orang lain tanpa disedari atau memang saja nak menyakiti.. cakap lepas ni memang perkara biasa, takda hal lah sebab mulut mummy pon kadang2 lepas jugak.. Tapi kita kena tau limit dan kita kena tau dengan siapa kita nak cakap lepas ni.. .. kena tgk gak, klu dia jenis memg cakap lepas takda masalah...Tapi hati orang lain-lain..mudah terasa n jenis pendam... mungkin ada orang mummy nampak jenis selamba kental, kata apa pun takpa, memang dia takkan ambik hati..dan ada gak orang yang dia ja bleh cakap lepas tp bila turn kita ,mau sedepa tarik muka....dah plak tu siap pakej lg...
 jenis yang takda pendirian...ikut ja cakap orang...klu orang cita buruk pasai orang lain dengar ja bulat-bulat n ikut..bukan nak nilai sendiri..klu suka cakap suka…tak suka suara kan ja. Ni depan orang tu suka, belakang cakap lain hasut orang itu ini. Orang macam ni ada masalah dalam hidup.. mummy rasa sebab dia sendiri tak tahu apa yang terbaik untuk dia...
 
mummy plak jenis tak ramai kawan.. bukan sebab mummy sombong pilih kawan ke apa.. mummy  ikut je flow.. dari zaman sekolah smpai zaman kerja, mummy ikut the flow..mummy tak pergi carik siapa yang mummy nak kawan.. siapa yang ditakdirkan jadi kawan mummy, itulah kawan mummy.. pulak tu kena pulak satu kepala, lagi la mummy rapat..
 
kita sama-sama dah besar tolong lah ubah perangai tu ya…….jangan nak nampak elok jer depan mata orang..jd la diri sendiri....semua orang ada perasaan, klu hati dia nak jaga hati kita sapa plak nak jaga...huhu
 
Sorry if entry mummy kali ni buat sesetengah pihak terasa hati.. Tapi mummy rasa mummy kene luah jugak sebab itu apa yang mummy rasa
 ...renung-renungkan & selamat beramal...

22 comments:

  1. Sabar yer awak.. ignore jer manusia mcm tu.. nnti ht kite jd sakit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...memg ignore ja tp makan hati....huhu...takut darah tinggi ja...hehehe

      Delete
  2. betul tu mummy
    kdg2 kita pun xtau kata2 kita tu boleh sakitkan hati org..sbb kdg2 kita igt kata2 kita tu dah sopan sgt..payah gak kan nak jaga hati org..hati kita ni sape nak jaga.kenalah jaga diri sndiri..kira open je lah hati ni biarlah apa nak org ckp..janji kita ngan Allah ewahhhhhhhhhhhh rs nak muntah ke mummy..

    el pun kdg2 terasa gak org dok ckp2 ni w/pun depa tu melawak ka saja2...tapi igt mende tu pikir positif je..hehehe

    k mummy salam kenal dr cheq penang mai talak sombong nasi kandar line clearrrrrrr hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenalan....

      jom....sempoi punya nasi kandar..

      Delete
  3. Bab kawan tak ramai tu sama dengan aida..sebab bukan kita taknak berkawan, tp memang kawan yang betul2 baik hati dan rapat hanya 2,3 orang je..so terima dengan hati trbuka kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...bkn memilih tp payah nak melekat sbb tak serasi...baik berkawan ngan anak2 ja...hehehe

      Delete
  4. lain org lain ragamnya..
    kita kna byk2 bersabar bila bdeoan dgn org y beragam-ragam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la LYAfina....memg lain orang lain ragam....jenuh nak ikut..

      Delete
  5. Assalam..tulah kan...ragam manusia ni lain-lain..apapun ti suka berkawan..sbbnya nk tengok banyak ragam..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam....eika memg suka berkawan tp klu dah macam-macam ragam pening gak nak layan....

      Delete
  6. Moga hubungan sesama kita dan juga rakan2 yang lain tidak terjejas hendakNYA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa allah...selalu harapkan hubungan sesame manusia takkan terjejas tp klu tiap2 hari makan hati..PARAH

      Delete
  7. Tulah kan..manusia ni macam.macam ragam...kenalah banyak bersabar..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa allah selagi mampu bersabar...mummy bersabaq..

      Delete
  8. akakpun sama, tak ramai kawan, sombong? tak juga tapi balik keja, berkurung, hari cuti/minggu-berkurung..tak reti nak bertandang ke sana ke mari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan mummy....tak reti bertandang umah orang....klu ada kenduri kendara ja baru nampak muka...ramai kata mummy sombong tp dah jenis mcm tu...klu kenal baru tau siapa mummy

      Delete
  9. Salam akak. :)..

    Akak, trm kasih yer komen d blog lady sal sireh.. akak berminat? Harganya sangat2 berbaloi n boleh thn sehingga 2 bulan.. boleh juge dgunakn untuk ruam2 pd badan baby.. :)

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. hehehe....lama menyepi....tq untuk singgah

      Delete
  11. lek la mummy.. jgn fikir sgt.. skrg ni kita pikir blk camne nak mulakan DA hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lek lek gak farah...tu la klu marah asyik makan mana nak pikiaq pasal DA nie...huhuhu

      Delete