Thursday, January 23, 2014

TRIP BUKIT BENDERA

Assalamualaikum
 
Dah masuk tahun baru. Baru terhengeh-hengeh nak update entri di tahun baru ni. Malas nak cerita pasal azam baru. Kalau ikutkan, mummy memang banyak azam baru. Ada jugak azam lama. Tak semua azam tahun lepas tercapai. Mana azam tahun lepas yang tak dapat mummy capai tu, mummy bawak ke tahun baru ni. Semoga mummy dan keluarga dilimpahi lebih rezeki lagi. InsyaAllah.
Masa cuti tahun baru hari tu saja mummy bawak anak2 jejalan, nak pie jauh malas sbb takut sesak....jd babah pilih Bukit Bendera sbb dekat dengan rumah...dlm 30 minit dah sampai...tp malangnya kami ambik masa 3 tahun nak kesana...hahaha....
  
Masa mummy gie hari tu org dah dah abis musim cuti persekolahan jd tak brapa ramai la org....babah beratur beli tiket pun sengih ja sbb tak yah berebut-rebut...sejak pihak perbadanan bukit bendera tukar keta kabel mummy tak pernah naik lg...ingatkan tickets fares mahal...takdalah mahal sgt...tp klu ada my card murah n bleh pilih pakej lg...mummy malas nak citer...korang tgk jelh ticket fares dorg k dalam web www.penanghill.gov.com  
  
 
geram tgk perangai azroiee......gedikzzzzzz
 
penang haria penang......

adleena tasneem + mummy = love forever


serupa tak kami....

ingatkan muat nak masuk dalam monkey cup nie....nak nampak kepala gitu...hampeh sbb tak cukup besar...
 
 

masih cuba kecikkan diri....
 

 

mak budak yang tak sedar diri....nak jugak naik papan gelonsor n smpai tengah papan paha tersangkut....hahaha....nasib takda orang bleh la gak mengesot turun....

 
kuda hidup tak mampu...kuda plastik pun jadilah anak2 yer...
 




kat atas Bukit Bendera dorg ada sediakan buggy bagi sesiapa yang tak larat nak jalan bleh la sewa buggy....rasanya RM30 untuk sekeluarga...bleh la dari berjalan....

 dah nak balik time nie tgh tunggu turn nak naik keta kabel...





4 comments:

  1. bestnyer ke bukit bendera..last lya jejak kaki sini msa umo 12thn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best....klu LYAfina nak dtg penang bgtau yer....senang akak temankan sbb dari umah ke Bukit Bendera hanya 20 minit...

      Delete
  2. Replies
    1. jom....bawak bby baru naik cabel car....

      Delete