Monday, September 24, 2012

MEE GORENG

Sejak kebelakangan nie mummy malas sangat nak buat keja...rasa lesu sangat2.....nak baring ja keja nyer.....tambahan plak hari isnin, hujan dari pagi sampai skrang......bangun pagi pn dah malas inikan plak nak gie keja.....nak tak nak kena gak  gie keja memandangkan esok meeting n banyak benda tak settle lagi...berpegang pada slogan "saya yang menurut perintah"  gagah gak bangun n iron baju....

Iron baju pn pagi td sbb malas nak iron.....kemarin teman babah gie Sungai Petani tukar kusyen keta....balik kol 7 mlm tp singgah umah pak cik mummy dulu n kol 9 mlm baru bertolak balik....sampai umah kol 10 lebih pn dah teruk...penyakit malas dah bermaharajalela di dalam badan....

Berbalik pada tajuk entry.....skrang mummy tak brapa selera nak makan nasi....klu makan pn sikit ja...tekak tak brapa nak sedap....klu bleh nak makan bergoreng ja....tambahan plak bila tanya azroiee nak makan apa dia akan jawab mee....nie semua sebab iklan mee kari goreng tu....

Maka dengan senang n gumbira mummy buatkan mee goreng sempoi...padahal hari tu babah siap cakap kat mummy yang dia seharian tak makan nasi lagi.....nak tak nak kena gak makan mee...tak kuasa nak masak nasi + mee....tak larat....disebabkan itu babah berangin satu badan asyik sendawa ja...mana taknya esok pn makan mee goreng gak tp kat kedai...sabar yer babah, nanti dah hilang penyakit malas mummy masakan nasi yer....


BAHAN- BAHANNYA

sebungkus mee yang dibasuh n ditoskan.....

babah tak brapa suka sayur dengan itu takdalh sayur hijau

cili pn sikit sbb babah dah pesan tak nak pedas....

mee dah siap digoreng....

close up sikit kasi korang terliur....


p/s: Terharu giler sbb licin n babah cakap sedap nanti bleh buat lagi......


No comments:

Post a Comment